Jogi nyilatkozat

Szerzői jogok és jogkövetkezményekSzerzői jogok

A maihome.hu weboldala, illetve annak tartalma, vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esnek. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a maihome.hu tulajdonosa (továbbiakban:tulajdonos) jogosult. A tulajdonos előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalak tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. A weboldal és az azon megjelenő műszaki, grafikai, szoftveres és egyéb megoldások, szövegek, képek, adatok, információk és egyéb anyagok, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alá esnek, azok felhasználására és minden egyes felhasználás engedélyezésére kizárólag a tulajdonos jogosult.


Jogkövetkezmények

A jelen jogi nyilatkozatban foglaltak megsértése esetén a tulajdonos haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket, legyen az polgári jogi, és büntetőjogi vagy egyéb vonatkozású. Továbbá, amennyiben a tulajdonos a weboldalának tartalmát engedély nélkül harmadik személyek weboldalán bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleli, másolt oldalanként 20.000 Forint összegű kötbért számláz ki a jogtalan felhasználónak. Másolt oldalnak minősül az is, ha a jogtalan felhasználó oldalai 25%-nál nagyobb mértékben tartalmazza a tulajdonos weboldalán megjelenő, átvételre nem engedélyezett tartalmakat. A fent leírtak szerinti szöveg illetve tartalom másolással a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást.

A jelen nyilatkozatban nem szabályozott kérdésekben az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló  2001. évi CVIII. törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.